Fiskeriloven § 34

  1. § 34
    Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri kan fastsætte regler om den erhvervsmæssige udnyttelse af ressourcerne, herunder om
    1. 1) opdeling af de disponible fangstmængder tidsmæssigt og på farvande,
    2. 2) hel eller delvis standsning af fiskeri efter og landing af nærmere specificerede arter eller nærmere vilkår herfor, når fangstniveauet for det pågældende fiskeri i forhold til de disponible fangstmængder tilsiger det,
    3. 3) fordeling af de disponible fangstmængder med nærmere fastsatte kvoter for grupper af fartøjer, for enkelte fiskerfartøjer eller for redskabstyper,
    4. 4) fordeling af de disponible fangstmængder med henblik på deres anvendelse, herunder til henholdsvis konsum- og industriformål,
    5. 5) den maksimale fisketid, antallet af landinger og de tilladte fangstmængder pr. landing,
    6. 6) særlige kvoter inden for de disponible fangstmængder til dækning af bifangster og
    7. 7) køb, leje, salg eller udlejning af fangstrettigheder.
  2. Stk. 2.
    Ved fastsættelse af regler som nævnt i stk. 1 lægges der ud over hensynet til ressourcernes bevaring og reproduktion særlig vægt på ressourcernes rationelle, herunder sæsonmæssigt bedste, udnyttelse, forholdet mellem de disponible ressourcer og fangstkapaciteten i fiskeriet samt økonomiske og beskæftigelsesmæssige hensyn inden for fiskerierhvervet, forarbejdningsindustrien og andre dertil knyttede erhverv både for landet som helhed og enkelte egne af landet.
  3. Stk. 3.
    Regler om stop for fiskeri og om ændring af vilkår for fiskeriets udøvelse udstedt i medfør af denne lov indføres ikke i Lovtidende.
  4. Stk. 4.
    De i stk. 3 nævnte regler offentliggøres efter regler fastsat af ministeren.